сряда, 22 декември 2010 г.

Няма дупки за отстъпление!

Край! Остана ми само една дупка на колана. Няма дупки за отстъпление! Коремът ми настъпва неудържимо- сантиметър след сантиметър, дупка след дупка. До дупка! А идат празници- демек масиран удар по целия фронт на талията. Тръпки ме побиват. Ще бъда като опълченците на Шипка. "Три деня младите дружини как ДУПКАТА ПОСЛЕДНА НА КОЛАНА бранят." И нататък, някъде към Коледа, вече хептен ще се сгъсти драматизмът: "Пристъпи ужасни! Дванайсетий път гъсти КИЛОГРАМИ лазят по ТАЛИЯТА дива"...А ще наближи и новогодишното плюскане: "МАНДЖИ подир МАНДЖИ! Рояк след рояк! ЛАКОМИЯТА безумнА сочи върха пак и вика: "Търчете! Тамо Е КОРЕМА!" След Нова година пък ще дойде Васильовден, напънът ще продължи: "И МЕЗЕЛЪЦИ тръгват с викове сърдити, и "АПНАХ!" гръмовно въздуха разпра. Върхът отговаря с други вик: ура!"...Обаче набиването ще продължи с нова сила, защото- то са Ивановден, Йорданов. "КОРЕМИТЕ наши, НАПЛЮСКАНИ с МРЪВКИ, пушкат и отблъскват, без сигнал, без ред, всякой гледа само да бъде НА МАСАТА НАЙ- напред и ЗДРАВЕ геройски на смърт да изложи, и един СУДЖУК повеч мъртъв да положи."...Накрая вече от нямане накъде, ще мина на по- лека храна: "Грабвайте САЛАТА!" - някой си изкряска и САЛАТИ ШОПСКИ фръкнаха завчаска кат демони черни над черний рояк, катурят, струпалят РАКИЯТА пак!"...Но финалът ще е най- тежък, след цял месец празнични трапези: "КОРЕМИТЕ наши като скали твърди, МЕЗЕТАТА срещат с железни си гърди и фърлят се с песни в свирепата сеч, като виждат харно, че ПРЕЯЖДАТ веч"...А най на финала, ще бъде патетично:

..."И днес йощ КОРЕМЪТ, щом ГАЗ зафаща,
спомня тоз ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!"

...И всичко това заради една дупка в колана. Но наистина няма дупки за отстъпление!

п.п. Извинявам се за кощунството с поетичния текст, което си позволих!

5 коментара:

  1. Презокеански смях със сълзи на очи !!! Благодаря ти, татко Пепи! Щастлива Коледа на теб и цялото ти семейство и .... внимание с холестерола ;-)))

    ОтговорИзтриване
  2. Привет, Кикиморка! Радвам се, че те виждам тук- вече ни липсваше нашата "виртуална леля". Желая ти и на теб една наистина щастлива Коледа, която да те накара да се почувстваш обичана и обичаща!

    ОтговорИзтриване
  3. Хахахахаах. Ти надмина и стихотворението за Лидл! ;))Каква еманация на чревоугодието человеческо :D
    Весели, забавни и балансирани празници, Пеш! :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Не, стихотворението за Лидл е недостижимо! Весели празници и на теб, Хрис!

    ОтговорИзтриване
  5. Много ме развесели тази статия, която е написана със страхотна умисъл и начин на представяне на нещата, поздравления, особено тази част..."КОРЕМИТЕ наши, НАПЛЮСКАНИ с МРЪВКИ, пушкат и отблъскват, без сигнал, без ред, всякой гледа само да бъде НА МАСАТА НАЙ- напред и ЗДРАВЕ геройски на смърт да изложи, и един СУДЖУК повеч мъртъв да положи."хахах е уникално е и ако се замислим типично по български гледаме на масата да имаме по много от всичко и то без ред а наведнъж хапваме каквото видим. Без месо не се признава дори и някой да е готвил цял ден хахахха

    ОтговорИзтриване