петък, 4 юни 2010 г.

Ако ми паднат 5- те милиона лева от ТОТО- то!


Ех, да ми паднат! Само да ми паднат! И глей да видиш какво правя...

1- во: Ще изтичам на балкона на 2- рия етаж , ще се кача на ръба на парапета и ще разперя ръце като за полет, както Леонардо Ди Каприо в "Титаник". Но няма да извикам като него "Аз съм кралят на света!", та да ме чуе целия свят и да ми даде 11 Оскара, а ще изрева само за да ме чуят комшиите, специално за тях, защото не е важно аз да съм добре, важното е те да са зле: "Ей, имам 5 милионааааааааааааа! Съсипете се от завииииииииииииист!"

2- ро: Ще отида при Мамето и съвсем нехайно, все едно ми е играчка, ще й подхвърля: "Маме, какво ще кажеш да отскочим този уикенд до Карибите?!" Тя, като ми отговори: "Ти луд ли си?!" Аз ще уточня: "Не, малко съм милионер вече- стегай багажа, че "черен влак сеее композираааа, черен влак сеее композирa, Маме ле, за Карибите!" Това за влака, разбира се, ще й го изпея тихо, тънко на уше, в добрата стара традиция на старото градско песнопеене...

3- то: Ще отида в първия шоурум на "Форд", ще вляза тежкарски като уестърн герой на Клинт Истууд, но вместо с ръка на кобура, с ръка на портмонето и ще промълвя със стоманена интонация: "Нещастници, искам да купя "Мустанг"!" На първия мазен дилър, който тръгне да ми обяснява, че "Мустанг" е много скъпа кола за мене, ще му лепна една наплюнчена столевка на челото и повече няма да се разправяме...

4- то: Ще мина с "Мустанга" покрай селските клюкарки...Ще мина бавно- плавно, с лява ръка небрежно провиснала през отвореното предно стъкло и дясна, държаща волана леко- меко с два пръста. Ще им кажа културно, вежливо "Добър ден!" и ще ги отмина, докато те си изкривят вратовете да гледат след мен...

5- то: Ще купя един самосвал с кубети и една цистерна със сладолед на Сашко и Невичка. Ще застана пред тях като римски император пред своята завоевателна армия и ще изрева: "Яжте на поразия, сега ви е паднало!" И ще се мръдна от пътя им, за да не ме премажат, докато щурмуват плячката.

6- то: На Мамето само едно нещо ще й кажа, за да й потечат лигите: "Джумаята е твоя, Маме!" Звучи като закодирано послание, но Мамето си знае къде продават най- хубавото сребро в Галактиката.

7- мо: На майка ще й купя 5 плазмени телевизора, свързани на видеостена, за да може да гледа едновременно и 5- те турски сериала, които следи. Повече не й трябва. Само един тефлонов тиган ще й купя, та да не й загаря манджата, докато блее с отворена уста по Къванч Тътлату.

8- мо: Ще си купя 100 метра плажна ивица на морето, та да няма кой да ми вика и да ми се катери по главата, докато си лежа на шезлонга под чадъра с чаша леденостудена запотена бира в ръка- само аз, морето и плясъка на вълните.

9- то: Аре, от мен да мине, ще се обадя на шефа, за да му кажа да не ме чака да идвам на работа през следващите 50 години.

10- то: Накрая ще взема да го ударя от земята GSM- a! Какво се е развъняла толкова тази аларма за будене!?...
...Добре де, добре! Събуждам се и ставам! Само още 5 ми...Щях да напиша- милиона. Не, само още 5 минути.

4 коментара:

  1. Ам'чи пусни го тойзи фиш най-накрая!!! Иначе няма да те видим с Мустанга... :))))

    ОтговорИзтриване
  2. Трай, Коньо... докато е зелена тревата...

    ОтговорИзтриване
  3. Днес пускам фиш! Дръж се, земьо, Мустанг те гази!

    ОтговорИзтриване