сряда, 21 април 2010 г.

Има пики!


"Има пики!" Това е аларменият сигнал, който вдига всички на крака. Но досега системата на сигнализиране винаги закъсняваше и Невичка се напикаваше в гащичките си. Милата! Вместо да алармира преди събитието, тя правеше това след него, когато беше вече късно. Така че, сигналът "Има пики!" беше като лъжливото овчарче- никой не му вярваше. И никой не бързаше вече да реагира по спешност. Ноооо...Вчера Мамето беше дежурна по пики и прие поредният сигнал. Отиде при Невичка, готова да й смени панталончето със друго- сухо. Обаче! Невичка си беше суха, но продължаваше да повтаря настоятелно "Има пики!" Мамето се поколеба за миг, но поде като ехо позивната- "Има пики!" Сякаш убеждаваше сама себе си. Чак се получи диалог:
- Има пики?
- Има пики!
И пак:
- Има пики?
- Има пики!
След този толкова съдържателен диалог, звеното за бързо реагиране към семейната служба за хигиенна сигурност реагира по най- бързия начин. Невичка бе заведена по спешност до тоалетната. Където наистина имаше пики и настана всенародна радост. Всички се струпахме над Невичка като футболисти над свой съотборник, който е вкарал решителен гол по време на дерби мач. Мамето сяеше като майка героиня, горда от светлия подвиг на своето чедо. Аз гледах онемял от благоговение. А Сашко по своя грубичък момчешки начин проверяваше достоверността на събитието, надничайки да види дали тече наистина пикито- още малко щеше да си вкара главата в тоалетната чиния. Мамето му се скара и той си изкара главата, изричайки своя вариант на "Еврика!"- "Верно пика!" И за статистиката направи уточнението: "Няколко капчици!" Вече разчувстван и той я погали...
...А някъде там навън, в големия свят изригваха вулкани, облаци прах блокираха въздухоплаването над цяла Европа, правителството приемаше антикризисни мерки, уличаваха поредният магистрат в злоупотреба с милиони държавни пари...Докато ние в нашия малък семеен свят, се радвахме на голямото събитие, че...има пики и Невичка е вече голямо момиче да си казва навреме за това.

3 коментара:

  1. хахахаха, на тоя вулкан колко чудеса му приписаха....!!!!!Честито!

    ОтговорИзтриване
  2. О, благодаря! Къде се изгуби нашата "виртуална леля" Кикиморка?!

    ОтговорИзтриване
  3. :))))))))))Леля Кикиморка разкрива нови измерения на съществуването си ;)- т.е. учи! Радвам се, че приключенията на Сашо и Невичка продължават. А сега си имате и Мечо! Това вече е идеална комбинация! Да ви е жив и здрав новият член на семейството и много да ви радва!

    ОтговорИзтриване