петък, 4 декември 2009 г.

10 неща, по които можете да разберете, че сте станали родители

1 нещо: Детето ви още не се е родило, то е просто една тъмна точица на видеозона с формата на бобено зърно, но вие вече се страхувате за него- дали ще бъде физически здраво, умствено нормално, ще си има ли всичко...

2 нещо: Детето ви още не се е родило, не знаете какво ще бъде и как ще изглежда, не е направило нищо, за да заслужи любовта ви, но вие вече го обичате повече от себе си и от всичко на света...

3 нещо: Детето ви току- що се е родило, съвсем не изглежда като модел от бебешко списание, напротив даже- кожата му е болезнено зачервена, леко сбръчкана, очите мътни, краката криви, но...във вашите очи това е най най- красивото бебе на света!

4 нещо: Дори и в най- дълбокият си сън можете да чуете всяко помръдване на вашето бебе, а когато то започне да скимти от глад, ставате и със затворени очи, роботски автоматично, приготвяте шишенцето с мляко, затопляте го, храните детето и си лягате,за да станете отново след 2 часа, след 2 часа и след 2 часа....И така чак до сутринта.

5 нещо: Цяла нощ не сте мигнали, защото детето ви е плакало от колики,но пак намирате сили да му се усмихнете на сутринта и да го погалите по главицата.

6 нещо: Първото пораснало зъбче, първата изречена сричка, първата извървяна крачка- радвате се на тези неща, сякаш са най- големите постижения в живота ви.

7 нещо: Толкова сте свикнали с миризмата и вида на нааканите памперси, че дори не ви правят впечатление- може да ги смените и по време на...вкусен обяд, без това да ви пречи на апетита.

8 нещо: Можете да правите всичко само с една ръка, докато с другата държите детето си.

9 нещо: За вас да вървите из стаите и под краката ви да хрущят настъпени кукли, камиончета, колички, бисквити, солети- това е нещо, което ще ви липсва и безпокои, ако не го усещате.

10 нещо: Четете детски приказки със същия интерес, с който детето ви ги слуша...

2 коментара:

  1. Да са ти живи и здрави ангелчетата! Те са големи щастливци, защото имат баща като теб...

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Розичка!

    ОтговорИзтриване