събота, 23 януари 2010 г.

Има ли някой, който най- истински да те познава?

Има ли някой, който най- истински да те познава? Който да познава не само следствията ти, но и причините ти? Който да познава не само дните ти, но и нощите ти? Който да познава не само усмивките ти, но и сълзите ти? Който да познава и онова, което сам не познаваш в себе си? Който да чува и онова, което още не си изрекъл? Който да те очаква, когато никъде не си очакван? Който да те приема не само такъв, какъвто си, но и такъв, какъвто си бил и ще бъдеш? Който е не пред теб, не и след теб, а до теб- винаги! Който ще ти отвори вратата дори ти да не си почукал на нея? Който ще бъде твоят дом, когато си бездомен? Който ще бъде твоята сила, когато си слаб? Който ще бъде всичко, когато нямаш нищо?...Само защото той е този някой, който най- истински те познава.
Някой ден ще го потърсиш надалече, а този някой е толкова близо до теб- твоят Родител!

2 коментара:

  1. Точно така! Когато осъзнаем,че родителят е най-близкият ни човек, може и да е късно и той да не е вече до нас. Но има и родители, които са се отказали от привилегията децата им да мислят така за тях и може би не го разбират. Странно нещо е човекът.

    ОтговорИзтриване
  2. За мен родителите са наи близките ни хора,но има и родители,които не се интересуват за децата си.Може би за тези деца тогава въпросът няма да стои така.Но аз мисля,че които е истински човек ще бъде винаги в отлични взаимоотношения с децата си,които не е то тои е загубил много ценни мигове от живота.

    ОтговорИзтриване